Home // Nieuws // DPF cleaner

DPF cleaner

2 april 2024

DPF cleaner

Is een DPF cleaner dé oplossing voor een verstopte roetfilter? Roetfilter-Cleaning.com heeft veel ervaring met betrekking tot het reinigen van verstopte roetfilters. U bent hier op het juiste adres als u meer wilt weten over DPF cleaners en verstopte roetfilters

Bent u aan het overwegen om een DPF-cleaner te kopen, dan kunt u dit artikel goed gebruiken. In dit artikel leest u namelijk alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beslissen of een DPF cleaner wat voor uw auto kunt betekenen. 

Lees daarom snel verder!

Wat is een DPF cleaner?

Om te beslissen of u een DPF goed kunt gebruiken is het natuurlijk van belang om te weten wat deze vloeistof nou precies is. Een DPF cleaner, ook wel bekend als roetfilter cleaner, is een vloeistof dat is ontwikkeld om een verstopte roetfilter te verhelpen en te voorkomen. Een roetfilter cleaner verbrandt roetdeeltjes die ontstaan tijdens het verbranden van diesel. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Maar daar gaan we het later in dit artikel over hebben!

Waarom een DPF cleaner gebruiken?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moet u eerst de werking van een roetfilter begrijpen. Bij de verbranding van diesel komen kleine deeltjes roet vrij, wat schadelijk is voor het milieu. Om deze uitstoot verminderen hebben de meeste dieselauto's een roetfilter, die deze roetdeeltjes opvangen. Maar deze roetfilter raakt op een gegeven moment natuurlijk vol met opgeslagen roet. 

Als een roetfilter te vol raakt dan krijgt het motormanagement een signaal om deze roetfilter schoon te maken (regeneratie). Dit doet het motormanagement door de uitlaatgastemperatuur te verhogen om het opgeslagen roet te kunnen verbranden. Deze regeneratie werkt helaas vaak niet altijd even goed. Als u bijvoorbeeld korte ritjes maakt dan gaat zal de regeneratie maar voor zo'n 50% klaar zijn. Als dit regelmatig gebeurt dan raakt het roetfilter zo vol dat een regeneratie onmogelijk is. 

Veel mensen met dieselauto's gebruiken daarom de DPF cleaner om dit probleem op te lossen. De DPF cleaner zal de motor van uw auto helpen om (licht) vervuilde roetfilters schoon te maken, en toekomstige verstoppingen te voorkomen.

Lees ook: Wat doet een roetfilter?

Nadelen DPF cleaner:

Een DPF cleaner is een goed middel om licht vervuilde roetfilters schoon te maken. Een hoop mensen gebruiken deze roetfilter cleaner echter verkeerd. De DPF cleaner zal een zwaar vervuilde roetfilter niet kunnen schoonmaken. Een roetfilter die helemaal verstopt is kan alleen worden schoongemaakt met een roetfilter reiniging door specialisten. 

Conclusie

Een DPF cleaner is een goede oplossing om uw licht vervuilde roetfilter schoon te maken, en om toekomstige verstoppingen te voorkomen. Een DPF cleaner is echter niet de oplossing om roetfilters schoon te maken die helemaal verstopt zijn (het roetfilter zit vol met as). Het is dus van belang om te weten of uw roetfilter licht of zwaar verstopt is. Als het laatste het geval is, kunt u uw roetfilter beter laten reinigen. Onze reiniging specialisten kunnen u daarbij helpen!

Terug naar het overzicht
© 2024 Roetfilter-Cleaning.com | Sitemap | Voorwaarden | Privacy | Disclaimer