Home // Nieuws // Grote Nederlandse autoverhuurder sjoemelde moge...

Grote Nederlandse autoverhuurder sjoemelde mogelijk met roefilters

17 april 2018

Grote Nederlandse autoverhuurder sjoemelde mogelijk met roefilters

Bo-rent, het grootste autoverhuurbedrijf van Nederland, heeft mogelijkerwijs op grote schaal roetfilters verwijderd om op kosten te besparen. Dit blijkt uit meerdere bronnen en uit onderzoek van nieuwsprogramma EenVandaag. Omdat dieselauto’s sinds kort, dankzij het wetvoorstel van staatssecretaris Dijksma, vanwege het milieu een goed werkend roetfilter moeten hebben, spreken veel mensen van een schande wanneer dit met opzet gebeurd zou zijn.

Waarom zou Bo-rent op grote schaal roetfilters verwijderen?

Het eerste waar u aan denkt is een kostenbesparing. Het is bekend dat roetfilters vaak hoge onderhoudskosten met zich mee brengen. Voor het vervangen van een roetfilter bent u namelijk al snel zo’n €2.000,- kwijt.

Omdat de roetfilters van bestelwagens sneller verstopt raken, zou het natuurlijk ontzettend veel kosten schelen wanneer een auto geen roetfilter heeft. Bo-rent heeft zelf op dit moment nog niet gereageerd dan wel bekend dat zij ook daadwerkelijk roetfilters heeft laten verwijderen.

Hoe kan je nu de onderhoudskosten van een roetfilter legaal en milieuvriendelijk beperken?

Wanneer u met een dieselauto rijdt is het reinigen van roetfilters hét goedkopere alternatief voor vervangen of verwijderen en net zo effectief. Een roetfilter reiniging is niet alleen goedkoper, maar het is ook vele malen milieuvriendelijker. Dankzij een roetfilter reiniging loopt uw motor rustiger, kan een auto weer optimaal presteren en voorkomt u schade aan de motor.

Omdat het verwijderen van roetfilters vanwege milieuoverwegingen niet meer mag, is een reiniging dus de beste oplossing. Zeker voor het milieu.

Vraag een roetfilter reiniging aan bij Roetfilter-Cleaning.com!

Wilt u de onderhoudskosten van uw roetfilter beperken? Dan is een reiniging dus een goede optie. Roetfilter-Cleaning.com is hierin gespecialiseerd. Onze reiniging zorgt ervoor dat uw auto weer optimaal kan presteren en zuiniger gaat rijden. Bovendien voorkomt u zo dure reparaties en wordt de auto niet afgekeurd op basis van het roetfilter bij de APK-keuring. Voor ieder type auto is een roetfilter reiniging bij Roetfilter-Cleaning.com mogelijk.

Bron: EenVandaag

Terug naar het overzicht
© 2024 Roetfilter-Cleaning.com | Sitemap | Voorwaarden | Privacy | Disclaimer